Päiväkirjat - Operaatio Joosua 2015
Päiväkirja - Bussi 1 - Operaatio Joosua 2015

Ryhmänjohtaja: Timo Valtonen 0400-635 860

Ryhmäkuva, Operaatio Joosua 2015

(Kuvassa molempien bussien ryhmät aloituskokouksessa Senaatintorilla)

 

Ma 22.6.15 Koulutuspäivä, Korso, Vantaa

Korsossa oli aamulla yli 200 vähäosaista ruuanhakujonossa Korson Helluntaiseurakunnan edessä. Kutsuimme aktiolaisten kanssa kaikki ruuan hakijat seurakunnan yläsaliin ja pidimme heille kokouksen. Aktiolaiset Joona ja Joonas todistivat Pyhän Hengen voitelussa, Niko rukoili väkevästi ja Sanna julisti sanaa rakkauden hengessä. Lopuksi Timo kysyi, kuka haluaa antaa elämänsä Jeesukselle, ja neljä teki uskonratkaisun. Kiitos ja kunnia Jumalalle!

Muistetaan myös Korson Helluntaiseurakunnassa toimivan Korson Ruokapalvelu Ry:n arvokasta vapaaehtoistyötä työttömien ja vähäosaisten hyväksi. Ruokapalvelu jakaa kolme kertaa viikossa (ma, ke ja pe) ympäri vuoden 52 viikkoa ilmaisen ruokakassin työttömille ja vähäosaisille, viikossa noin 500 hakijaa ja vuodessa noin 25 000-27 000 hakijaa. Tämän lisäksi on maanantaisin syys- ja kevätkaudella leipäkirkko, josta saa myös kaikkein tärkeintä; elämän leipää eli evankeliumin sanomaa – siis soppaa (pe), sanaa ja sielunhoitoa.

Iltapäivällä klo 16-22 oli Joosua-porukalla saunailta Ramsinniemessä. Saunasta tultuamme grillasimme leirikeskuksen rannalla ja ihmettelimme, kun rantaan lipui kaunis joutsen. Olimme laulaneet ja ylistäneet, ja päättelimme, että joutsen oli uteliaana tullut katsomaan, mitä tapahtuu. Joku tosin ihmetteli, että luulisi joutsenen pikemminkin pakenevan ihmisten melua! Toisin kuitenkin kävi, joutsen tuli jopa syömään useiden aktiolaisten kädestä. Päätimme illan rukoillen ja sanaa tutkien sekä siunaten toisemme Jeesuksen nimessä 3 viikon Suomi-kiertueelle. Herra on hyvä! Jeesus on Herra!

 

Ti 23.6.15 Koulutuspäivä, Korso, Vantaa

Korson Helluntaiseurakunnassa koimme toisenlaisen Jumalan ihmeen. Illalla seurakunnan ovesta asteli sisään romanimies, joka kaipasi Jumalan kosketusta. Kun aktiolaiset pyysivät miestä istumaan, niin alkoi tapahtua: Jumalan Pyhän Hengen voima alkoi välittömästi vaikuttaa. Mies hikoili yltä päältä ja kyyneleet valuivat pitkin poskia kun hän horjui täyttyneenä Pyhän Hengen voimasta – kuin apostolit aikoinaan, kielillä puhuen. Aktiolaiset ihmettelivät suuresti. Kokemus oli kaikille erittäin voimakas ja erikoislaatuinen. Mies oli siirtynyt uskossa pimeydestä valkeuteen, kuolemasta elämään – sen vähemmästä ei ollut kysymys. Hänet valtasi Pyhä Hengen voima! Timo sanoi kyllä nähneensä hengen vaikutuksia aikaisemminkin, mutta tämä oli jotain aivan erityistä! Timon piti jopa pitää pystyssä tätä hengessä hurmioitunutta, ettei tämä putoisi penkiltään. Aktiolaiset rukoilivat ”kilpaa” miehen kanssa. Olihan se vaikuttava kokemus. Kiitos Jeesukselle ja kunnia Jumalalle.

Ennen tätä tapahtumaa saatiin todeta Jumalan ihmettä myös ja vahvaa läsnäoloa toisellakin tavalla: Uskovat veljet ja sisaret olivat hartaasti rukoilleet lisää työväkeä, koska kahdessa bussissa oli vielä tilaa. Ja siihen Herra vastasi, niinkuin oli itse sanassaan kehottanut:” Anokaa työväkeä!”. Työväkeä ilmottautui puhelimitse ja Facebookin kautta kuin iloisena virtana. Kun yksi rypäs oli ilmoittautunut, ja sitä ylistyksin ihmeteltiin ja kiitettiin, tuli seuraava ilmoittautuneiden rypäs, ja näin väki lisääntyi päivän aikana. Diego, Topi ja Niko ylistivät ja lauloivat. Niko on ollut vasta 10 kk uskossa, mutta täynnä Pyhää Henkeä, niinkuin Stefanus. Ruokapalvelun työntekijän Antonian polvi oli kipeä, ja he rukoilivat polven puolesta. Se parani siinä samassa. Ja lisää kiitosta ja ylistystä! Diego sanoi hakevansa tavaransa ja meni 2. bussille kysyen voiko tulla mukaan, mihin Timo iloiten vastasi myöntävästi toivottaen hänet tervetulleeksi mukaan matkalle. Diego oli astumassa ulos seurakunnan ovesta, kun edellä mainittu Hengen kasteen saanut mies tuli vastaan ovella. Mies sanoi: ”Jumala rakastaa sinua!” ja tilanne päättyi yhteiseen lauluhetkeen seurakunnan eteisessä.

Niko, Diego ja Timo olivat seurakunnassa rukoilemassa. Kun rukous loppui, Allan sanoi: ”Rukoillaan vielä lisää!” Allan, Topi, Sanna, Timo, Joona ja Diego rukoilivat Lean, aktioemännän, puolesta ja että tulisi lisää väkeä matkalle. Timo rukoili tietokoneensa ääressä keräten nimiä ja muut ylistivät ja kiittivät seurakunnan salissa uusista ilmoittautuneista. He rukoilivat lakkaamatta – niinkuin sana meitä kehottaa. Siinä rukousvirrassa parani myös Lean polvi. Niinkuin aktion päävetäjä Timo asian esitti: ”kävi valtava rukouksen mylly, ja Jumalan voima oli kuin koski, joka valjastetaan”. ”Ei väellä eikä voimalla, vaan Jumalan hengellä”, totesi Timo. Kaikki olivat täynnä riemua. Timo lisäsi, ettei muista niin suurta Hengen voimaa ennen nähneensäkään, kun ilmoille kaikuivat rukoukset ja kiitokset lisätyöntekijöistä.

 

Ke 24.6.15 Joosuan startti, Senaatintori, Helsinki  

Joosua-aktion startti oli Senaatintorilla klo 12-14. Kun tulimme Senaatintorille, huomasimme että noin 20 turistibussia täytti kaikki torin reunat yltympäri. Ihmettelimme, mistä löytyy kahdelle aktiobussille tilaa. Samassa näimme, kun turistibussi edestämme lähti. Ajoimme nopeasti tyhjälle paikalle ja toinenkin bussi sai paikan vierestämme. Viritimme äänentoistolaitteet reippaasti ja aloitimme evankeliumin julistuksen sadoille kotimaisille ja ulkomaalaisille turisteille. Turisteja oli ainakin Kiinasta, Japanista, Intiasta, sekä muistakin Aasian maista. Lisäksi oli Euroopasta ja ympäri maailmaa muistakin kansoista ja uskonnoista ihmisiä esim. buddhalaisia, hinduja, muslimeja jne. Kyllä oli kansainvälinen kokous.

Timon julistuksen jälkeen Joonas, Samuel, Edi, Niko ja Sampo ampuivat evankeliumin nuolet englanniksi. Joonas todisti väkevästi siitä, kuinka vapautui huumeista, uhkapeleistä ja idän filosofioista. Uskonsiskomme Tuuli sanoi, että koko Senaatintori jytisi Jumalan voimasta. Tilaisuudessa kansanedustaja Mika Niikko toi valtiovallan terveiset ja julisti selkeää evankeliumia. Lopuksi Timo antoi Mikalle vetoomuksen Suomen tilasta presidentille, eduskunnan puhemiehelle ja pääministerille vietäväksi. Mika toimitti ne eduskuntaan jo kokouksen loppuhetkillä. Mika kertoi antaneensa ensin vetoomuskirjeen pääministeri Juha Sipilälle, joka luki sitä jo ministeriautoon mennessään. Sen jälkeen Mika toimitti kirjeen myös eduskunnan uudelle puhemiehelle Marja Lohelalle. Presidentti Sauli Niinistölle kirje meni eduskunnan sisäisen postin kautta. Herra Jeesus siunaa totuudella ja Sanasi noudattamisella presidenttiä, eduskunnan puhemiestä, pääministeriä, hallituksen ministereitä, kansanedustajia ja esivaltaa. Amen!

 

To 25.6.15 Evankeliointia, Korso

Suomi Jeesukselle -bussi piti gospelkahvilaa Korson torin lähellä. Bussissa kävi leipää syömässä ja kahvia juomassa moni kadun mies ja nainen. Joidenkin kavereiden puolesta saatiin myös rukoilla. Kiitos Jumalalle!

Joosualaiset vetivät illan rukouskokouksen voimallisesti. Arash, Joonas ja Niko todistivat innokkaasti Jumalan ihmeistä elämässään. Timo sai rukoilla Helin pojan Niklaksen puolesta ja Niklas antoi elämänsä Jeesukselle. Kiitos ja Kunnia Jumalalle! Leila, Desire ja Kerkko lauloivat ja soittivat Jumalan voimassa ja rakkaudessa. Laulut koskettivat monien sydämiä samoin kuin selkeät todistuksetkin.

Illalla grillasimme Timon ja Seijan luona ja Arash teki erittäin hyvää salaattia meille kaikille.

 

Pe 26.6.15 Evankeliointia Hyvinkään torilla

Aamupäivällä pidimme kirpputoria seurakunnan edustalla ruokapalvelun asiakkaille ruuanjakotilaisuudessa. Iltapäivällä läksimme aktiobussilla Hyvinkään torille evankelioimaan ja laitoimme gospelit soimaan ja Leilan sanojen mukaan kuin varsat niityllä ilakoimaan. Ennen toria kuitenkin saimme herkutella eväitä Hyvinkään Helluntaiseurakunnan ruokalassa, Maaritin ja hänen ystäviensä kokatessa ja palvellessa meitä rakkaudella.

Grillasimme torilla makkaroita ja karjalanpiirakoita sekä keittelimme kahvia. Kohtasimme monia Hyvinkään nuoria ja vanhempiakin. Alexi ja Elias antoivat elämänsä Jeesukselle ja siitä iloitsemme sydämestämme. Herra on Hyvä! Jeesus on Herra! Ja sielut pelastuvat. Amen!

 

 

La 27.6.15 Tuska-festarit, Suvilahti, Helsinki

Tänään pääsimme parhaalle paikalle evankelioimaan Suomen hevinuoria ja vanhempaakin hevikansaa. Jeesus-bussi oli täynnä Jumalan voimalla ja rukouksella ladattuja innokkaita aktiolaisia. Sampo oli pitämässä saarnaa äänentoistolla, kun yhtäkkiä tuli mies, joka läheni Sampoa kohti ja repi häneltä mikin ja otti kaiuttimen ja raahasi pitkin asfalttia. Timo ja Romeo juoksivat ja ottivat miehen kiinni. Porukat soittivat poliisin ja asia selvitettiin ja lasku tulee perästäpäin. On hyvä myös muistaa rukouksissa tuota häiriköivää poikaa, kuten muitakin nuoria.

Soitossa ja laulussa olivat Leila, Romeo, Desire, italialainen Carlo ja Lahja sekä rummuissa oli Kerkko. He lauloivat ja ylistivät Jumalan voimassa ja voitelussa. Nuoret tulivat kuuntelemaan ja tykkäsivät, ja kaikki meni hyvin. Sami kohtasi miehen, jolla oli valkoinen pää ja mustat silmät, joista valui mustia kyyneleitä. Mies kertoi, että hän oli myynyt elämänsä saatanalle. Sami evankelioi häntä ja sanoi, että Jeesus on Herra! Sami myös kohtasi miehen, joka heitti riisiä hänen päällensä, koska hän evankelioi. Lokit lensivät syömään heti riisiä. Sama mies heitti Jeesus-bussin katollekin riisiä.

Suoma ja Leila saivat rukoilla pahasti itseensä ja elämäänsä pettyneen miehen puolesta. Harvoin kohtaa niin murtunutta ihmistä nykyisin, kun hän oli. Mies polvistui ja romahti bussin lattialle makaamaan. Hän itki kauan anoen syntejään anteeksi. Vielä hän kysyi, että varmastiko hän on saanut anteeksi kaiken. Hän kertoi alkoholiongelman takia menettäneensä kotinsa ja työpaikkansakin. Kyllähän Jeesus antoi hänelle aivan kaiken anteeksi. Ohjasimme häntä seurakuntayhteyteen, kokoontumaan sinne missä Jumalan lapset kokoontuvat, ja iloisin ilmein hän lupasi mennä kokouksiin.

Taneli juoksi Timoa kohti ja huusi sinä pelastit minut, kerroit viime vuonna mulle Jeesuksesta. Sanoin Tanelille, että vain Jeesus voi pelastaa, minähän olen vain evankeliumin julistaja. Tanelin naama oli valkoisen puuterin peitossa ja sitä koristivat ylösalaisin roikkuvat ristimaalaukset; lisäksi kaverilla oli papin paita lipereineen. Paita oli tilattu netin kautta ja näytti aidolta. Kysyin Tanelilta, miksi naama on tuollaisen näköinen jos hän nyt uskoo Jeesukseen? Taneli kertoi, että kaverit ottavat paremmin sanomaa vastaan, ja lupasi hakea pari kaveria Jeesus-bussille. Kohta Taneli toi kaksi satanistikaveriansa bussille kuulemaan evankeliumia.

Timo kohtasi Ivarin, joka kertoi epätoivoisena, kuinka hänen kotonaan ”kummittelee”. Edellisessä asunnossa myös oli kuulunut kolinaa yms. häirintää ja lapsetkin pelkäsivät. Tämä mies oli tehnyt aikoinaan verivalan saatanan kanssa ja seuraukset olivat sen mukaiset. Ensin Ivari oli epäuskoinen, mutta tahtoi kuitenkin rukousta puolestaan ja murtui kyyneliin. Rukoilimme myös, että Jeesus puhdistaa tuon kodin ilmapiirin ja vapauttaa kaikesta mikä ei tuonne kotiin kuulu.

Ivari otti vielä Timoon yhteyttä maanantaina 6.7.15 yöllä ja kertoi pahojen henkien teoista hänen kotonaan. Nyt paljastui, että Ivarilla oli kotona saatanallinen loitsukirja, jota Ivari epäili kummittelun sekä pahojen henkien kolinoiden aiheuttajaksi. Sanoin Ivarille: polta saatanallinen loitsukirja heti, niin demonit väistyvät kodistasi. Ivari lähti polttamaan kirjaa järvenrantaan, mutta matkalla tapahtui erikoisia asioita. Kerron joitakin niistä, mulla oli puhelin auki koko ajan ja rukoilin samalla kun Ivari marssi järvenrantaan polttamaan loitsukirjaa. Ivari kertoi, että kirja alkoi yhtäkkiä vetää maata kohti ja jostain tuli tuulenpuuska kohti Ivaria, vaikkei ulkona tuullut. Nyt alkoi taistelu loitsukirjasta, joka monien ihmeellisten vaiheiden jälkeen tunnin päästä saatiin päätökseen. Jeesus on voimakkaampi kuin yksikään demoni ja perkele!

Kun Ivari alkoi polttaa loitsukirjaa, niin aluksi se ei meinannut syttyä ja kun se syttyi, tapahtui sarja saatanallisia ihmeitä. Tuhkaa tuli huonosti palavasta kirjasta todella paljon ja näkymätön voima kaatoi kirjan pari kertaa järveen, josta Ivari nosti sen polton jatkamista varten ylös. Nyt tuli kirjasta rikinkatkua ja normaalia enemmän savua, kuului outoja ääniä sekä ihmeellisiä kuvioita nousi liekeistä. Ivari otti kännykällä uskomattomia kuvia palavasta pimeydenkirjasta ja lähetti ne Timolle. Olen näyttänyt kuvia monille ihmisille ja jakanut niitä myös eteenpäin. Kuvissa näkyy demonisia hahmoja jotka nousevat liekeistä, kuvat ovat ainutlaatuisia ja todistavat että pahat henget ovat todellisia.

Polttamisen jälkeen Ivari meni kotiin ja soitti Timolle uudelleen. Ivari kertoi, että nyt loitsukirja on poltettu mutta hän tuntee sisällään käärmeen joka liikkuu rintakehässä, ja lisäksi on valtava kipu ruumiissa. Sanoin Ivarille, että se on riivaajahenki, jonka ajamme sinusta nyt Jeesuksen nimessä ja veressä ulos. Aloitin aktiolaisten kanssa noin kaksi tuntia kestävän erittäin voimakkaan rukoustaistelun ja käskin kaikkia saastaisia henkiä ja demoneita Jeesuksen nimessä ja veressä ulos Ivarista useita kertoja. Lopulta voimakkaan rukoustaistelun jälkeen Ivari vapautui useista pahoista hengistä ja antoi elämänsä Jeesukselle. Jeesus on Herra ja voittaja! Kaikkea en voi kirjoittaa, mitä tapahtui, mutta pahat henget ovat alamaisia Jeesukselle ja hänen nimessään olevalle voimalle. Kiitos ja kunnia Jeesukselle! Jeesus siunaa Ivaria ja anna hänen kasvaa sinun tuntemisessa.

 
Päiväkirja - Bussi 2 - Operaatio Joosua 2015

Ryhmänjohtaja: Sanna Ryhänen / Pirjo Heinonen / Anne G.

Ryhmäkuva, Operaatio Joosua 2015

(Kuvassa molempien bussien ryhmät aloituskokouksessa Senaatintorilla)

24.-28.6. Provinssirock, Seinäjoki

Yksi merkittävä kohtaaminen oli palkkamurhaajan kanssa. Hän matkustelee eri maihin tappamaan rahasta yhdessä muiden kanssa. Hänellä oli keikka tulossa ulkomailla. Hänen sisältö elämässä oli selviytyminen, lisääntyminen jne. Koko elämä pyöri selviytymisen ympärillä. Hänellä oli moninainen kokemus eri taistelulajeista Krav Magasta lähtien. Hän tunsi olevansa elossa silloin, kun kamppaillaan hengestä ja taistellaan kuolemaan asti. Hän ei oikein siviilielämästä saanut mitään irti. Hän sanoi, että osa hänen sielua ja tunne-elämää oli kuollut. Ei tunnu missään, jos joku kuolee.
Saatiin todistaa, että Jeesus voi eheyttää kuolleen tunne-elämän ja antaa yltäkylläisen elämän. Mies ajatteli, että hyvillä teoilla mennään taivaaseen. Vastattiin suoraan, että jos omaan hyvyyteesi ja hyviin tekoihin luotat taivaaseen menemisen suhteen, niin kadotukseen menet. Hän ymmärsi sen ja kerroimme, että me ihmiset olemme tehneet syntiä Jeesusta vastaan ja että pyytämällä syntejä anteeksi ja rukoilemalla Jeesusta elämäänsä pääsee varmasti taivaaseen. Hän jäi miettimään asioita. Kukaan ei ollut ennen hänen kanssaan keskustellut uskonasioista.

Toinen mielenkiintoinen kohtaaminen oli shamaanin kanssa. Hän sanoi olevansa noita ja sanoi viihtyvänsä erittäin paljon luonnon keskellä. Shamaani oli myös tehnyt rakkaustaian jollekin naiselle. Taika oli kestänyt 3 vuotta. Kun taika raukesi, niin tämä nainen vain yksi päivä lähti hänen elämästään yllättäen, niin ettei puhunut mitään. Hän koki siitä erosta syvää tuskaa. Kysyin tältä shamaanilta, tunsiko hän elämässään rauhaa. Hän sanoi, että ei tunne rauhaa.
Ajattelin, että Jumalan korvaamaa rauhaa ei voi mikään yliluonnollinen voima korvata. Kun hänen puolestaan rukoiltiin, hän sanoi, ettei ole koskaan kokenut sellaista voimaa kuin rukoushetkessä, eli Pyhän Hengen voimaa.

Festivaaleilla tapasimme myös nuoren miehen ja nuoren naisen teetupabussin edessä. He suhtautuivat uskonasioihin aluksi neutraalisti. Aloin kertoa heille synnistä, synnin merkityksistä ja seurauksista sekä siitä, minkälainen Jumala on. He eivät vielä reagoineet siihen. Kun kerroin heille Jeesuksesta, että Jeesus on tosi Jumala, joka eli ihmisenä meidän keskellä, otti ''orjan muodon'' ja eli täydellisen synnittömän elämän, niin silloin tämä nuori mies reagoi siihen. Hän sanoi, että kai nyt Jeesus syntiä teki. Vastasimme siihen ja kerroimme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta.
Sitten nuori nainen tokaisi, että nyt pitäisi mennä apteekkiin. Kysyin, mitä varten. Hän sanoi, että niskat on kipeänä. Kysyin, voisiko niskojesi puolesta rukoilla. Hän sanoi, että voi rukoilla. Rukoilimme Aapon kanssa lyhyen uskon rukouksen. Käskimme niskaa paranemaan Jeesuksen nimessä ja kipua väistymään. Kysyimme rukoiltavalta sen jälkeen, miltä nyt tuntuu. Ekalla kerralla ei mitään erityistä. Toistimme tämän neljä kertaa ja nainen sanoi neljännen kerran jälkeen, että kivut niskasta olivat miltei kokonaan menneet. Hän sanoi, ettei ole tarvetta apteekkiin. Sanoin nuorelle miehelle, että tätä tekee elävä Jumala. Hän ei voinut vastata siihen mitään. Sitten heidän piti lähteä.
Ei pidä luovuttaa yhden rukouskerran jälkeen. Lyhyt uskon rukous auktoriteetissa jonkin vaivan puolesta tai sairauden puolesta riittää. On myös hyvä kysyä uskon rukouksen jälkeen, miltä tuntuu, ja jatkaa vaan, vaikka muutaman kerran, jos voinnissa ei ole heti eroa. Näin myös Jeesus toimi Raamatussa esimerkiksi sokean miehen suhteen.

Samuel Muroma