Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

PÄÄTAPAHTUMA 

Joosua Missio ry:n päätapahtuma on kolme viikkoa kestävä Operaatio Joosua joka tähtää mm. päihteettömään elämäntapaan. Vuonna 2015 Operaatio Joosua toteutetaan ajalla 22.6-12.7.2015. Tapahtuma alkaa kesätapahtumiin osallistuvien koulutuksella 22.-23.6.2015 Korsossa. Lähtölaukaus tapahtuu 24.6.2015 Helsingistä. Tarvittaessa yhdistys toteuttaa jatkotapahtuman Operaatio Joosualle. 

ETSIVÄ KATUTYÖ

Etsivän katutyön tarkoitus on jalkautua nuorten keskuuteen siellä missä he vapaa-aikaansa viettävät. Nuorisobussissa nuorille tarjotaan kahvia, teetä ja pullatuotteita. Tämän lisäksi nuorten kanssa keskustellaan ja rohkaistaan nuoria mm. päihteettömään elämäntapaan sekä kerrotaan miten päihteistä voi vapautua. Joosua Missio järjestää yhdessä Korson Helluntaiseurakunnan kanssa myös Vantaan Korson nuorisotilalla Gospel Cafe –nimistä kahvilatoimintaa lauantai iltaisin noin kahdesti kuukaudessa syksyisin ja keväisin.  Illat ja tarjoilut bussilla ja nuorisotilalla ovat nuorille täysin maksuttomia ja työ toteutetaan vapaaehtoisvoimin. Tavoitteena on myös ehkäistä nuorten syrjäytymistä yhteiskunnasta.  Joosua Missio järjestää yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vuosittain myös lyhyitä muutaman päivän mittaisia ns. aktiotapahtumia. Kaikissa tapahtumissa maksuton kahvin, teen, voileipien ja pullatuotteiden tarjoilu.  Yhdistys osallistuu mm. seuraaviin tapahtumiin: Vappu-tapahtuma Helsingissä 30.4-1.5, Koulujen päätöstapahtuma Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla kesäkuun alussa. Taiteiden yö-tapahtuma Helsingissä elokuussa, Sirkusmarkkina-tapahtuma Keravalla syyskuussa ja Uudenvuoden-tapahtuma Helsingissä joulukuussa. Lisäksi on muita nuorisotapahtumia jotka varmistuvat myöhemmin.

TUKIHENKILÖTOIMINTA

Tarkoitus tehostaa tukihenkilötoimintaa päihteistä irti haluavien parissa resurssien mukaan. Erityisesti entiset huumeidenkäyttäjät tarvitsevat sitoutuneita vertaistukihenkilöitä.

KOULUTUS

Yhdistys kouluttaa Operaatio Joosuaan osallistuvia kahden päivän ajan ennen kesätapahtuman alkua. Tämän lisäksi järjestetään erillisiä koulutuspäiviä tarpeen mukaan Esimerkiksi koulutusta siitä miten kohdataan maahanmuuttajia. Tämän lisäksi Joosua Missio järjestää tarvittaessa ryhmänvetäjille myös erikseen koulutusta esim. yhteisten tapaamispäivien muodossa.

JOOSUA LEIRIKOULU-JA LASKETTELUMATKA

Joosua Missio järjestää vuosittain Leirikoulu- ja Laskettelumatkan Ylläkselle pääsiäisenä. Vuonna 2015 leirikoulu järjestetään Pääsiäisenä ajalla 2 - 6.4.2015. Vuonna 2014 matkalle osallistui yli 66 henkilöä pääkaupunkiseudulta. Nuorille järjestetään päivittäisen laskettelun lisäksi iltatoimintaa. Iltatoiminta sisältää mm. yhteiset iltatilaisuudet kolmena iltana.

TOIMITILAT JA HENKILÖSTÖ

Tapahtumatoiminnot toteutuvat osaksi vapaaehtoistyöperiaatteella.
Yhdistyksen toimistotilat sijaitsevat yhdistyksen toiminnanjohtajan kotona.

JÄSENET

Yhdistys etsii, kouluttaa ja ohjaa nuoria vapaaehtoistyöhön. Lisäksi keräämme toimintaan osallistuvia nuoria jäseniksi mahdollisuuksien mukaan. Jäsenmaksu on vapaaehtoispohjalta ja tavoitteemme on kerätä lisää henkilöjäseniä vuoden 2015 aikana. Jäseniksi keräämme ensisijaisesti toimintaan osallistuvia alle 29-vuotiaita nuoria. Kerättävistä jäsenistä kuitenkin vähintään 2/3 on nuoria tai nuoria aikuisia, alle 29-vuotiaita.

VERKOSTOYHTEISTYÖ / YHTEISTYÖKUMPPANIT 

Yhdistys esittelee toimintaansa eri tapahtumien yhteydessä ja etsii yhteistyökumppaneita.
Vuonna 2015 esittelemme Operaatio Joosuaa seuraavissa tapahtumissa:
-Jeesus Marssi tapahtuma 1.5.15  Helsinki esittelypöytä + yhteys  kristillisiin järjestöihin.
-Helluntaisrk.tien juhannuskonfa Keuruulla 17-21.6.15 esittelypöytä + yhteys srk.tiin.
-Helluntaiseurakuntien Syyspäivät esittelypöytä + yhteys srk.tiin.
-Mahdollisesti Hyvä sanoma–palvelun järjestämien tapahtumien yhteydessä esittelypöytä + yhteys srk.tiin.
-Lisäksi on muita tapahtumia missä on esittelypöytä, ne sovitaan muiden järjestöjen kanssa.

Teemme yhteistyötä usean eri seurakunnan kanssa yli kirkkokuntarajojen ja kristillisten järjestöjen kanssa. Haluamme tiivistää jo tehtävää yhteistyötä Hyvä sanoma ry.n, Takaisin elämään ry.n, Hämeen Mokia ry.n, Fida Internationalin, Netmission, Iso-Kirjan, KAN ry.n,  TV7.n ,  Avainmedian, Aikamedian, Korson Helluntaisrk.n, Korson Ruoka-palvelu ry.n, Missio Possible ry.n ja Gospel Ridersien kanssa. Lisäksi etsimme uusia yhteistyökumppaneita varsinkin nuorten tukemiseksi.

Yhdistys esittelee toimintaansa erilaisten tapahtumien yhteydessä ja etsii yhteistyökumppaneita ja vapaaehtoisia. Tällaisia ovat esim. Vappu-tapahtuma Helsingissä 30.4.-1.5., Koulujen päätöstapahtuma pääkaupunkiseudulla kesäkuun alussa, Taiteiden yö-tapahtuma Helsingissä elokuussa, Sirkusmarkkina-tapahtuma Keravalla syyskuussa, Uudenvuoden-tapahtuma Helsingissä joulukuussa. Muut aktiotapahtumat sovitaan keväällä 2015 kristillisten srk.tien ja järjestöjen kanssa.

ULKOMAANTYÖ

Keskittyy turistiaktioihin ja turistikirkkojen työn tukemiseen ulkomailla.
Yhdistys jatkaa Thaimaassa, Pattayalla mm. suomalaisturisteja tavoittavaa toimintaa 2015 yhteistyössä paikallisen Suomalaisen turistikirkon kanssa. Aktiomatkan painopiste on etsivässä työssä. Tarkoituksena on tavoittaa suomalaisia turisteja ja ohjata heitä turistikirkon yhteyteen sekä päihteettömään elämäntapaan. Tarkoituksena on kohdata myös erilaiset turistien tarpeet, etenkin pitkään maassa olevien kohdalta.

TYÖTTÖMIEN JA SYRJÄYTYNEIDEN JOULUJUHLA VANTAALLA

Joosua Missio osallistuu Työttömien ja syrjäytyneiden joulujuhla-tapahtuman järjestämiseen. Tapahtuma on jokavuotinen ja vuosi 2015 on kahdeskymmenestoinen vuosi. Yhdistyksen toimesta kerätään avustukset ja sponsorit noin 500 - 700 työttömän ja eri tavoin syrjäytyneen ihmisen joulujuhlan järjestämiseksi. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Korson Ruoka-palveluyhdistyksen ja Korson Helluntaiseurakunnan kanssa.