Päiväkirja - Bussi 2 - Operaatio Joosua 2015

Ryhmänjohtaja: Sanna Ryhänen / Pirjo Heinonen / Anne G.

Ryhmäkuva, Operaatio Joosua 2015

(Kuvassa molempien bussien ryhmät aloituskokouksessa Senaatintorilla)

24.-28.6. Provinssirock, Seinäjoki

Yksi merkittävä kohtaaminen oli palkkamurhaajan kanssa. Hän matkustelee eri maihin tappamaan rahasta yhdessä muiden kanssa. Hänellä oli keikka tulossa ulkomailla. Hänen sisältö elämässä oli selviytyminen, lisääntyminen jne. Koko elämä pyöri selviytymisen ympärillä. Hänellä oli moninainen kokemus eri taistelulajeista Krav Magasta lähtien. Hän tunsi olevansa elossa silloin, kun kamppaillaan hengestä ja taistellaan kuolemaan asti. Hän ei oikein siviilielämästä saanut mitään irti. Hän sanoi, että osa hänen sielua ja tunne-elämää oli kuollut. Ei tunnu missään, jos joku kuolee.
Saatiin todistaa, että Jeesus voi eheyttää kuolleen tunne-elämän ja antaa yltäkylläisen elämän. Mies ajatteli, että hyvillä teoilla mennään taivaaseen. Vastattiin suoraan, että jos omaan hyvyyteesi ja hyviin tekoihin luotat taivaaseen menemisen suhteen, niin kadotukseen menet. Hän ymmärsi sen ja kerroimme, että me ihmiset olemme tehneet syntiä Jeesusta vastaan ja että pyytämällä syntejä anteeksi ja rukoilemalla Jeesusta elämäänsä pääsee varmasti taivaaseen. Hän jäi miettimään asioita. Kukaan ei ollut ennen hänen kanssaan keskustellut uskonasioista.

Toinen mielenkiintoinen kohtaaminen oli shamaanin kanssa. Hän sanoi olevansa noita ja sanoi viihtyvänsä erittäin paljon luonnon keskellä. Shamaani oli myös tehnyt rakkaustaian jollekin naiselle. Taika oli kestänyt 3 vuotta. Kun taika raukesi, niin tämä nainen vain yksi päivä lähti hänen elämästään yllättäen, niin ettei puhunut mitään. Hän koki siitä erosta syvää tuskaa. Kysyin tältä shamaanilta, tunsiko hän elämässään rauhaa. Hän sanoi, että ei tunne rauhaa.
Ajattelin, että Jumalan korvaamaa rauhaa ei voi mikään yliluonnollinen voima korvata. Kun hänen puolestaan rukoiltiin, hän sanoi, ettei ole koskaan kokenut sellaista voimaa kuin rukoushetkessä, eli Pyhän Hengen voimaa.

Festivaaleilla tapasimme myös nuoren miehen ja nuoren naisen teetupabussin edessä. He suhtautuivat uskonasioihin aluksi neutraalisti. Aloin kertoa heille synnistä, synnin merkityksistä ja seurauksista sekä siitä, minkälainen Jumala on. He eivät vielä reagoineet siihen. Kun kerroin heille Jeesuksesta, että Jeesus on tosi Jumala, joka eli ihmisenä meidän keskellä, otti ''orjan muodon'' ja eli täydellisen synnittömän elämän, niin silloin tämä nuori mies reagoi siihen. Hän sanoi, että kai nyt Jeesus syntiä teki. Vastasimme siihen ja kerroimme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta.
Sitten nuori nainen tokaisi, että nyt pitäisi mennä apteekkiin. Kysyin, mitä varten. Hän sanoi, että niskat on kipeänä. Kysyin, voisiko niskojesi puolesta rukoilla. Hän sanoi, että voi rukoilla. Rukoilimme Aapon kanssa lyhyen uskon rukouksen. Käskimme niskaa paranemaan Jeesuksen nimessä ja kipua väistymään. Kysyimme rukoiltavalta sen jälkeen, miltä nyt tuntuu. Ekalla kerralla ei mitään erityistä. Toistimme tämän neljä kertaa ja nainen sanoi neljännen kerran jälkeen, että kivut niskasta olivat miltei kokonaan menneet. Hän sanoi, ettei ole tarvetta apteekkiin. Sanoin nuorelle miehelle, että tätä tekee elävä Jumala. Hän ei voinut vastata siihen mitään. Sitten heidän piti lähteä.
Ei pidä luovuttaa yhden rukouskerran jälkeen. Lyhyt uskon rukous auktoriteetissa jonkin vaivan puolesta tai sairauden puolesta riittää. On myös hyvä kysyä uskon rukouksen jälkeen, miltä tuntuu, ja jatkaa vaan, vaikka muutaman kerran, jos voinnissa ei ole heti eroa. Näin myös Jeesus toimi Raamatussa esimerkiksi sokean miehen suhteen.

Samuel Muroma